maandag 18 juni 2018

Bewoners gaan het horen in De Brug!

Op maandag 18 juni was het dan eindelijk zo ver: We gingen de bewoners van het Sarphatiblok vertellen dat we een collegezaal van 18m hoog voor 1000 studenten gaan bouwen op postzegelparkje "Petit Versailles"! 
Dat wordt dus niet lang lekker zonnen daar! 
We vertelden ook dat het gebouw zou lijken op de andere UvA-gebouwen en toen noemden ze het onmiddellijk een grote "Zwarte Doos", die zo ongeveer in hun achtertuin gebouwd zou worden, waardoor alle uitzicht zou verdwijnen en ze veel licht in hun huizen zouden verliezen. 
En daar hebben ze natuurlijk gelijk in: Hun uitzicht wordt inderdaad ietsje anders.

De stemming zat er dus gelijk al goed in, want het merendeel van de toehoorders was vanaf dat moment witheet. Toch raar, want het wordt echt een hele mooie doos waar we als UvA nu al heel trots op zijn!
Wat we verder ook probeerden te zeggen, ons werd verweten dat de bewoners voor een "fait accompli" werden gesteld. Wij kennen die mooie uitdrukking niet, maar het zal wel niet veel goeds betekenen. Toch?
Ook mochten we helaas de mooie tekeningen van de doos niet meer laten zien, want ons werd wederom verweten dat we "Onbetrouwbaar, Arrogant en Fantasieloos" zijn.
Dat is natuurlijk ook zo, want dat is nu eenmaal onze "Core Business" en daar houden we ons graag aan, anders zijn we de weg in deze keiharde wereld al heel snel helemaal kwijt ...

Toen de bewoners waren vertrokken was er gelukkig nog veel koffie over en de lekkere versnaperingen gingen bij onze 6-koppige UvA-ploeg gretig naar binnen.
Dat was dus wel weer mooi meegenomen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten