dinsdag 19 juni 2018

Nieuwe collegezaal een sieraad voor de buurt!

We zijn vandaag hele trotse Uva-jers nu we eindelijk de in het geheim ontworpen nieuwe collegezaal aan Amsterdam kunnen tonen! Dat is ons gisteren op de bewonersbijeenkomst helaas onmogelijk gemaakt door de halsstarrige houding van de zich deskundig noemende buren. Ze waren nog erger als Provo!
Eindelijk kan nu iedereen zien hoeveel allure het bijzonder fraaie ontwerp uitstraalt! Dat hebben we toch maar mooi bedacht!
Het is wel duidelijk dat het zonder twijfel het meest ruimtelijke ontwerp op de campus is!
Waarom is daar in 2009 eigenlijk niet beter over nagedacht?!

Door dit ontwerp lijken de straten er omheen veel breder dan ze echt zijn. 
Er ontstaan, bijna uit het niets, comfortabel brede voetpaden en vrachtwagens kunnen, in geval van tegenliggers, elkaar nog met gemak via die voetpaden passeren. Over handig gesproken! 

Dat is momenteel een heel ander verhaal, want het verkeer veroorzaakt daar dagelijks een complete chaos! Bijvoorbeeld door leveranciers die achteruit door groepjes paffende studenten proberen te rijden, terwijl fietsers dan snel hun heil moeten zoeken door modder en houtsnippers naast de te smalle bestrating! Drie meter breed is die toegangsweg nu en naast een auto blijft er 25cm over voor de fietsers! Schandalig!
(In de bebouwde kom wordt voor een rijstrook voor gemotoriseerd verkeer 2.75m gerekend)

Alles wordt nu dus beter en als het gebouw er over een half jaar staat zullen uiteindelijk ook onze buren verrukt zijn van de prachtige groene oase in hun achtertuin. 
Daar drinken we alvast op! Prosit!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten